你好,游客 登录 注册 搜索
阅读内容

2009年普通高校招生统一考试天津卷(英语)

适用年段:高三
试卷类型:单元测试
试卷大小:M
下载量:
更新日期:2017-03-06

2009年普通高校招生统一考试天津卷(英语)

I

第一部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

    从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

例:Stand over there ______ you’ll be able to see it better.

    A. or          B. and            C. but        D. while

答案是B。

 

1. I’m trying to break the _______ of getting up too late.

  A. tradition      B. convenience        C. habit        D. leisure

2. My parents _____ in Hong Kong. They were born there and have never lived anywhere else.

  A. live        B. lived        C. were living        D. will live

3. ---- We’re organizing a party next Saturday, and I’d like you to come.

  ---- _______! I have another one that day. Thank you just the same.

  A. Good luck      B. What a pity      C. Never do it again    D. Well done

4. ______ the project in time, the staff were working at weekends.

  A. Competing                        B. Having completed 

C. To have completed        D. To complete

5. A person ______ e-mail account is full won’t be able to send or receive any e-mails.

  A. who    B. whom    C. whose  D. whoever

6. ---- Sorry, I have to ______ now. It’s time for class.

  ---- OK, I’ll call back later.

  A. hang up      B. break up    C. give up          D. hold up

7. It is obvious to the students ______ they should get well prepared for their future.

  A. as    B. which      C. whether    D. that

8. Don’t worry if you don’t understand everything.The teacher will ______ the main points at the end.

  A. recover      B. review      C. require      D. remember

9. _____ by the advances in technology, many farmers have set up wind farms on their land.

  A. Being encouraged      B. Encouraging 

C. Encouraged          D. Having encouraged

10. The art show was _______ being a failure; it was a great success.

  A. far from    B. along with        C. next to      D. regardless of

11. ---- Putting on a happy face not only helps us make friends but also makes us feel better.

  ---- _______.

  A. I’d love to        B. I’m with you on that

C. It’s up to you      D. It’s my pleasure

12. It was a nice house, but _______ too small for a family of live.

  A. rarely      B. fairly      C. rather        D. pretty

13. I’m not surprised that he became a writer. Even as a child he had a _____ imagination.

  A. clear        B. cautious    C. funny    D. vivid

14. I travel to the Binhai New Area by light railway every day, _____ do many businessmen who live in downtown Tianjin.

  A. as        B. which      C. when      D. though

15. This printer is of good quality. If it _______ break down within the first year, we would repair it at our expense.

  A. would          B. should    C. could      D. might

第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

    阅读下面短文,掌握其大意,然后从16-35各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

    The first time I remember noticing the crossing guard was when he waved to me as I drove my son to school. He 16 me with a puzzle ---- all because he waved to me like someone does 17 seeing a close friend. A big, 18  smile accompanied his wave. For the next few days I tried to 19 his face to see if I knew him. I didn’t. Perhaps he had 20 me for someone else. By the time I contented myself with the 21 that he and I were strangers; we were greeting each other warmly every morning like old friends.

    Then one day the 22 was solved. As I 23 the school he was standing in the middle of the road 24 his stop sign. I was in live behind four cars. 25 the kids had reached the safety of the sidewalk; he lowered his sign and let the cars 26. To the first he waved and 27 in just the same way he had done to me over the last few days. The kids already had the window down and were happily waving their reply. The second car got the same 28 from the crossing guard, and the driver, a stiff-looking(表情刻板的) businessman, gave a brief, almost 29 wave back. Each following car of kids on their way to school 30 more heartily.

    Every morning I continued to watch the man with 31. So far I haven’t seen anyone 32 to wave back. I find it interesting that one person can make such a(n) 33 to so many people’s lives by doing one simple thing like waving and smiling warmly. His 34 armed the start of my day. With a friendly wave and smiling face he had changed the 35 of the whole neighbourhood.

16. A. hit            B. disappointed      C. presented    D. bored

17. A. on            B. from            C. during      D. about

18. A. false          B. shy            C. apologetic    D. bright

19. A. research      B. study           C. recognize    D. explore

20. A. praised      B. blamed         C. mistaken     D. respected

21. A. conclusion    B. description      C. evaluation     D. introduction

22. A. argument    B. disagreement     C. mystery      D. task

23. A. visited    B. approached       C. passed       D. left

24. A. drawing back  B. putting on    C. handing in  D. holding out

25. A. Once      B. Before         C. Unless      D. While

26. A. in          B. through        C. out         D. down

27. A. cried        B. cheered       C. smiled      D. gestured

28. A. idea         B. reply          C. notice     D. greeting

29. A. awkward     B. angry          C. elegant    D. patient

30. A. came        B. responded       C. hurried    D. appeared

31. A. surprise      B. frustration     C. interest      D. doubt

32. A. fail          B. try           C. wish        D. bother

33. A. offer         B. sacrifice      C. promise     D. difference

34. A. effectiveness  B. cheerfulness   C. carefulness    D. seriousness

35. A. trends        B. observations   C. regulations    D. feelings

 

第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

A

      Societies all over the world name places in similar ways. Quite often there is no official naming ceremony but places tend to be called names as points of reference by people. Then an organized body steps in and gives the place a name. Frequently it happens that a place has two names: One is named by the people and the other by the government. As in many areas, old habits died hard, and the place continues to be called by its unofficial name long after the meaning is lost.

      Many roads and places in Singapore(新加坡) are named in order that the pioneers will be remembered by future generations. Thus we have names such as Stamford Road and Raffles Place. This is in keeping with traditions in many countries ---- in both the West and the East.

      Another way of naming places is naming them after other places. Perhaps they were named to promote friendships between the two places or it could be that the people who used to live there were originally from the places that the roads were named after. The mystery is clearer when we see some of the roads named in former British bases. If you step into Selector Airbase you will see Piccadilly Circus ---- obviously named by some homesick Royal Air Force personnel.

      Some places were named after the activities that used to go on at those places. Bras Basah Road is an interesting example, “Base Basah” means “wet rice” in Malay(马来语). Now why would anyone want to name a road “Wet Rice Road”? The reason is simple. During the pioneering days, wet rice was laid out to dry along this road.

      A few roads in Singapore are named by their shapes. There is “Circular Road” for one. Other roads may have part of their names to describe their shapes, like “Paya Lebar Crescent”. This road is called a crescent(月牙) because it begins on the main road, makes a crescent and comes back to join the main road again.

  36. We learn from Paragraph 1 that _____.

      A. the government is usually the first to name a place

      B. many places tend to have more than one name

      C. a ceremony will be held when a place is named

      D. people prefer the place names given by the government

  37. What does the underlined phrase “die hard” in Paragraph 1 probably mean?

      A. Change suddenly.

      B. Change significantly.

      C. Disappear mysteriously.

      D. Disappear very slowly.

  38. Which of the following places is named after a person?

      A. Raffles Place.

      B. Selector Airbase.

      C. Piccadilly Circus.

      D. Paya Lebar Crescent.

  39. Bras Basah Road is named _______.

      A. after a person

      B. after a place

      C. after an activity

      D. by its shape

  40. What can be inferred from the passage?

      A. Some place names in Singapore are the same as in Britain.

      B. Some places in Singapore are named for military purposes.

      C. The way Singaporeans name their places is unique.

      D. Young Singaporeans have forgotten the pioneers.

 

B

    I am a writer. I spend a great deal of my time thinking about the power of language—the way it can evoke(唤起) an emotion, a visual image, a complex idea, or a simple truth. Language is the tool of my trade. And I use them all—all the Englishes I grew up with.

    Born into a Chinese family that had recently arrived in California, I’ve been giving more thought to the kind of English my mother speaks. Like others, I have described it to people as “broken” English. But feel embarrassed to say that. It has always bothered me that I can think of no way to describe it other than “broken”, as if it were damaged and needed to be fixed, as if it lacked a certain wholeness. I’ve heard other terms used, “limited English,” for example. But they seem just as bad, as if everything is limited, including people’s perceptions(认识)of the limited English speaker.

    I know this for a fact, because when I was growing up, my mother’s “limited” English limited my perception of her. I was ashamed of her English. I believed that her English reflected the quality of what she had to say. That is, because she expressed them imperfectly her thoughts were imperfect. And I had plenty of evidence to support me: the fact that people in department stores, at banks, and at restaurants did not take her seriously, did not give her good service, pretended not to understand her, or even acted as if they did not hear her.

    I started writing fiction in 1985. And for reasons I won’t get into today, I began to write stories using all the Englishes I grew up with: the English she used with me, which for lack of a better term might be described as “broken”, and what I imagine to be her translation of her Chinese, her internal(内在的) language, and for that I sought to preserve the essence, but neither an English nor a Chinese structure: I wanted to catch what language ability tests can never show; her intention, her feelings, the rhythms of her speech and the nature of her thoughts.

 

  41. By saying “Language is the tool of my trade”, the author means that ______.

      A. she uses English in foreign trade

      B. she is fascinated by languages

      C. she works as a translator

      D. she is a writer by profession

  42. The author used to think of her mother’s English as ______.

      A. impolite

      B. amusing

      C. imperfect

      D. practical

  43. Which of the following is TRUE according to Paragraph 3?

      A. Americans do not understand broken English.

      B. The author’s mother was not respected sometimes.

      C. The author’ mother had positive influence on her.

      D. Broken English always reflects imperfect thoughts.

  44. The author gradually realizes her mother’s English is _____.

      A. well structured

      B. in the old style

      C. easy to translate

      D. rich in meaning

    45. What is the passage mainly about?

      A. The changes of the author’s attitude to her mother’s English.

      B. The limitation of the author’s perception of her mother.

      C. The author’s misunderstanding of “limited” English.

      D. The author’s experiences of using broken English.

 

C

Tens of thousands of theatre tickets will be given away to young people next year as part of a government campaign to inspire a lifelong love for theatre.

The plan to offer free seats to people aged between 18 to 26—funded with £2.5 million of taxpayers’ money—was announced yesterday by Andy Burnham, the Culture Secretary. It received a cautious welcome from some in the arts world, who expressed concern that the tickets may not reach the most underprivileged.

The plan comes as West End theatres are enjoying record audiences, thanks largely to musicals teaming up with television talent shows. Attendances reached. 13.6 million in 2007, up 10 percent on 2006, itself a record year. Total sales were up 18 percent on 2006 to almost £470 million.

One theatre source criticised the Government’s priorities(优先考虑的事) in funding free tickets when pensioners were struggling to buy food and fuel, saying: “I don’t know why the Government’s wasting money on this. The Yong Vic, as The Times reported today, offers excellent performances at cheap prices.”

There was praise for the Government’s plan from Dominic Cooke of the Royal Court Theatre, who said: “I support any move to get young people into theatre, and especially one that aims to do it all over England, not just in London.”

Ninety-five publicly funded theatres could apply for funding under the two-year plan. In return, they will offer free tickets on at least one day each week to 18 to 26-year-olds, first-come, first-served. It is likely to be on Mondays, traditionally a quiet night for the theatre.

Mr. Burnham said: “A young person attending the theatre can find it an exciting experience, and be inspired to explore a new world. But sometimes people miss out on it because they fear it’s ‘not for them’. It’s time to change this perception.”

Jeremy Hunt, the Shadow Culture Secretary, said: “The real issue is not getting enthusiastic children into the theatre, but improving arts education so that more young people want to go in the first place. For too many children theatres are a no-go area.”

46. Critics of the plan argued that ______.

    A. the theatres would be overcrowded

    B. it would be a waste of money

    C. pensioners wouldn’t get free tickets

    D. the government wouldn’t be able to afford it

47. According to the supporters, the plan should ______.

    A. benefit the television industry

    B. focus on producing better plays

    C. help increase the sales of tickets

    D. involve all the young people in England

48. Which of the following is TRUE about the plan?

    A. Ninety-five theatres have received funding.

    B. Everyone will get at least one free ticket.

    C. It may not benefit all the young people.

    D. Free tickets are offered once every day.

49. We can infer from the passage that in England ______.

    A. many plays are not for young people

    B. many young people don’t like theatre

    C. people know little about the plan

    D. children used to receive good arts education

50. According to the passage, the issue to offer free tickets to young people seems ______.

    A. controversial

    B. inspiring

    C. exciting

    D. unreasonable

 

D

    Next time a customer comes to your office, offer him a cup of coffee. And when you’re doing your holiday shopping online, make sure you’re holding a large glass of iced tea. The physical sensation(感觉) of warmth encourages emotional warmth, while a cold drink in hand prevents you from making unwise decisions—those are the practical lesson being drawn from recent research by psychologist John A. Bargh.

    Psychologists have known that one person’s perception(感知) of another’s “warmth” is a powerful determiner in social relationships. Judging someone to be either “warm” or “cold” is a primary consideration, even trumping evidence that a “cold” person may be more capable. Much of this is rooted in very early childhood experiences, Bargh argues, when babies’ conceptual sense of the world around them is shaped by physical sensations, particularly warmth and coldness. Classic studies by Harry Harlow, published in 1958, showed monkeys preferred to stay close to a cloth “mother” rather than one made of wire, even when the wire “mother” carried a food bottle. Harlow’s work and later studies have led psychologists to stress the need for warm physical contact from caregivers to help young children grow into healthy adults with normal social skills.

    Feelings of “warmth” and “coldness” in social judgments appear to be universal. Although no worldwide study has been done, Bargh says that describing people as “warm” or “cold” is common to many cultures, and studies have found those perceptions influence judgment in dozens of countries.

    To test the relationship between physical and psychological warmth, Bargh conducted an experiment which involved 41 college students. A research assistant who was unaware of the study’s hypotheses(假设), handed the students either a hot cup of coffee, or a cold drink, to hold while the researcher filled out a short information form: The drink was then handed back. After that, the students were asked to rate the personality of “Person A” based on a particular description. Those who had briefly held the warm drink regarded Person A as warmer than those who had held the iced drink.

    “We are grounded in our physical experiences even when we think abstractly,” says Bargh.

51. According to Paragraph 1, a person’s emotion may be affected by ______.

    A. the visitors to his office

    B. the psychology lessons he has

    C. his physical feeling of coldness

    D. the things he has bought online

52. The author mentions Harlow’s experiment to show that ______.

    A. adults should develop social skills

    B. babies need warm physical contact

    C. caregivers should be healthy adults

    D. monkeys have social relationships

53. In Bargh’s experiment, the students were asked to ______.

    A. evaluate someone’s personality

    B. write down their hypotheses

    C. fill out a personal information form

    D. hold coffee and cold drink alternatively

54. We can infer from the passage that ______.

    A. abstract thinking does not come from physical experiences

    B. feelings of warmth and coldness are studied worldwide

    C. physical temperature affects how we see others

    D. capable persons are often cold to others

55. What would be the best title for the passage?

    A. Drinking for Better Social Relationships.

    B. Experiments of Personality Evaluation.

    C. Developing Better Drinking Habits.

    D. Physical Sensations and Emotions.

 

 

 

 

2009年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷)

 

II

注意事项:

1.用黑色墨水的钢笔或签字笔将答案写在答题卡上.

2.本卷共6小题,共35分.

第三部分:写作

第一节:阅读表达(5小题;每小题2,满分10)

阅读下面短文,并按照题目要求用英语回答问题.

Almost everybody in America will spend a part of his or her life behind a shopping cart(购物手推车). They will, in a lifetime, push the chrome-plated contraptions many miles. But few will know—or even think to ask—who it was that invented them.

Sylvan N. Goldman invented the shopping cart in 1937. At that time he was in the supermarket business. Every day he would see shoppers lugging(吃力地携带) groceries around in baskets they had to carry.

One day Goldman suddenly had the idea of putting baskets on wheels. The wheeled baskets would make shopping much easier for his customers, and would help to attract more business.

On June 4, 1937, Goldman’s first carts were ready for use in his market. He was terribly excited on the morning of that day as customers began arriving. He couldn’t wait to see them using his invention.

But Goldman was disappointed. Most shoppers gave the carts a long look, but hardly anybody would give them a try.

After a while, Goldman decided to ask customers why they weren’t using his carts. “Don’t you think this arm is strong enough to carry a shopping basket?” one shopper replied.

But Goldman wasn’t beaten yet. He knew his carts would be a great success if only he could persuade people to give them a try. To this end, Goldman hired a group of people to push carts around his market and pretend they were shopping! Seeing this, the real customers gradually began copying the phony(假冒的) customers.

As Goldman had hoped, the carts were soon attracting larger and larger numbers of customers to his market. But not only did more people come—those who came bought more. With larger, easier-to-handle baskets, customers unconsciously bought a greater number of items than before.

Today’s shopping carts are five times larger than Goldman’s original model. Perhaps that’s one reason Americans today spend more than five times as much money on food each year as they did before 1937—before the coming of the shopping cart.

56. The underlined words “chrome-plate contraptions” in Paragraph 1 refer to ______.

(No more than 3 words)

57. What was the purpose of Goldman’s invention? (No more than 10 words)

58. Why was Goldman disappointed at first? (No more than 10 words)

59. Why did Goldman hire people to push carts around his market? (No more than 10 words)

60. What do you think of Goldman? Please give your reasons. (No more than 20 words)

第二节:书面表达(满分25分)

61.假设你是晨光中学的学生会主席李华。学生会将举办每年一度的英语演讲比赛,本年度的主题为“The English Novel I Like Best”。作为组织者,你将在演讲比赛开幕时发言,请你根据以下提示用英语写一篇发言稿。

    1. 说明比赛的意义,如提高英语听说能力,养成读书的习惯等;

2. 说明比赛的注意事项,如每人演讲不超过5分钟,语言流利,发音准确等;

3. 预祝比赛圆满成功。

注意:

  1. 词数:不少于100词;
  2. 可适当加入细节,以使行文连贯;
  3. 发言稿的开头和结尾已为你写好,不计入词数。

Good afternoon, ladies and gentlemen,

    Welcome to this year’s English speech competition.                                         

                                此处不能答题                                           

Thank you!

 

 

2009年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷)

   

III

注意事项:

  1. 答第III卷前,考生务必将自己的姓名、准考号填写在答题卡上,并在规定位置粘贴考试用条形码。
  2. 做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
  3. 转涂答案时,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。
  4. 本卷共20小题,共30分。

 

第四部分:听力

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

    听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?

    A. £19.15.      B. £9.15.    C. £9.18.

答案是B。

62. What does the man think about the vacation?

    A. It’ll be a long vacation.

    B. It’s only a dream.

    C. It’ll be great.

63. What will the woman probably do on Saturday evening?

    A. Go skating.

    B. Call her sister.

    C. Give a lecture.

64. What does the man suggest to the woman?

    A. Having a meeting.

    B. Calling on him.

    C. Buying a house.

65. Where does the conversation most probably take place?

    A. In an office.

    B. In a museum.

    C. In a clothing store.

66. What did Alice ask the man to do?

    A. Borrow some magazines for her.

    B. Return some magazines to the library.

    C. Give some magazines back to her.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

    听下面五段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。

    听下面一段对话,回答第67和第68两个小题。

67. What has the man been doing?

  A. Writing a book.

  B. Reading a book.

  C. Advertising a book.

68. What is the man’s response to the woman’s suggestion?

    A. He doesn’t take it seriously.

    B. He has rejected it.

    C. He has accepted it.

听下面一段对话,回答第69至第71三个小题。

69. Where does this conversation take place?

    A. At a railway station.

    B. At a coach station.

    C. At an airport.

70. How many suitcases does the woman have altogether?

    A. Three.

    B. Two.

    C. One.

71. What do we learn about the woman?

    A. She has bought a return ticket.

    B. She has taken this trip before.

    C. She has lost one suitcase.

听下面一段对话,回答第72至第74三个小题。

72. What is the problem with the woman’s watch?

    A. It needs cleaning.

    B. It is ruined by water.

    C. It needs a new battery.

73. What does the shop offer if one changes a battery there?

    A. A free battery.

    B. One-year guarantee.

    C. Free cleaning service.

74. Why can’t the woman have her watch repaired right away?

    A. The man can’t fix it at the moment.

    B. The woman doesn’t have enough money on her.

    C. There is no right battery in the shop now.

听下面一段对话,回答第75至第78四个小题。

75. Which of the following is TRUE about the man?

    A. He has lost interest in jazz.

    B. He works in the Student Center.

    C. He is a full-time student.

76. Why did the man decide not to stay with the band?

    A. He didn’t like the bandleader.

    B. He was too busy to make it.

    C. He wanted to join a better band.

77. What role did the man probably play in the band?

    A. A guitarist.

    B. A pianist.

    C. A singer.

78. What suggestion does the woman give to the man?

    A. Organizing a new band.

    B. Joining a new band.

    C. Giving up performing.

听下面一段独白,回答第79至第81三个小题。

79. How many points does a misspelled word cost?

    A. 2 points.

    B. 3 points.

    C. 5 points.

80. What are the students going to do on Friday?

    A. Read a short story.

    B. Take a major test.

    C. Write an essay.

81. When was this lecture given?

    A. On Monday.

    B. On Wednesday.

    C. On Friday.

 

2009年普通高校招生统一考试天津卷(英语)答案

第Ⅰ卷

第一、二部分(Key to 1~55)

1.C        2.A        3.B        4.D        5.C        6.A        7.D        8.B        9.C        10.A

11.B      12.C      13.D      14.A      15.B      16.C      17.A      18.D      19.B      20.C

21.A      22.C      23.B      24.D      25.A      26.B      27.C      28.D      29.A      30.B

31.C      32.A      33.D      34.B      35.D      36.B      37.D      38.A      39.C      40.A

41.D      42.C      43.B      44.D      45.A      46.B      47.D      48.C      49.B      50.A

51.C      52.B      53.A      54.C      55.D

第Ⅱ卷

第三部分

第一节

Possible Answers:

56. shopping carts

57. It was to make shopping easier and attract more business.

58. Because few customers used his carts.

59. Because he wanted to promote his shopping carts.

60. He was a smart businessman. He invented the shopping cart and made it accepted by customers.

  Or: He was smart but he shouldn’t have used tricks to attract customers.

评分标准

 

2分

1分

0分

作答内容准确,符合题干要求;

语义完整;

语言通顺、连续;

语法或单词拼写(含大小写)准确无误。

作答内容基本符合题干要求;

语义基本完整;

语言基本通顺;

有个别语法或单词拼写(含大小写)错误,但不影响理解。

没有作答;

作答内容完全不符合题干要求;

写出只言片语但不构成语义;

无语法可言;

无准确拼写的单词。

第二节

一、            评分原则

1.  本题总分为25分,按5个档次给分

2.  评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后综合给分。

3.  词数少于100的,从总分中减去2分。

4.  评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。

5.  拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。每错误书写3个单词从总分中减去1分,原则上不超过3分,重复的不计。英、美拼写及词汇用法均可接受。标点符号错误,将视其对交际的影响程度酌情减分。

6.  如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。

二、            内容要点

  1. 说明比赛的意义,如提高英语听说能力,养成读书的习惯等;
  2. 说明比赛的注意事项,如每人演讲不超过5分钟,语言流利,发音准确等;
  3. 预祝比赛圆满成功。

三、            各档次给分范围和要求:

 

 

分数档

文章内容

应用的语言结构和词汇

词汇和语法错误

语句间的衔接和连贯

整体效果

第五档

21~25分

(很好)

覆盖所有内容要点

较多

有些许错误,但为尽力使用较复杂结构或较高级词汇所致;具备较强的语言运用能力。

有效使用衔接手段,全文结构紧凑。

完全达到了预期的写作目的。

第四档

16~20分

(好)

虽漏掉1、2个次重点,但覆盖所有主要内容。

能满足任务要求。

基本,些许错误主要因尝试复杂结构或词汇所致。

应用了简单的连接成分,使全文结构紧凑。

达到了预期的写作目的。

第三档

11~15分

(一般)

虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。

能基本满足任务要求。

有些错误,但不影响理解。

应用了简单的连接成分,使全文内容连贯。

基本达到了预期的写作目的。

第二档

6~10分

(较差)

漏掉或未描述清楚一些主要内容,有一些无关内容。

语法结构单调,词汇有限。

有错误,影响了对写作内容的理解。

较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。

信息未能清楚地传达给读者。

第一档

1~5分

(差)

明显遗漏主要内容,写了一些无关的内容,可能未理解试题要求。

语法结构单调,词汇项目有限。

较多错误,影响了对写作内容的理解。

缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。

信息未能传达给读者。

0分

未能传达给读者任何信息;内容太少,无法评判;写的内容均与所要求内容无关或所写内容无法看清。

四、            说明

  1. 内容要点可用不同方式表达。
  2. 对紧扣主题的适当发挥不予扣分。
  3. 文章内容须合乎逻辑,语言得体。

五、            One Possible Version:

第Ⅲ卷

第四部分(Key to 62~81)

62.C      63.A            64.B            65.C            66.B            67.A            68.C

69.B      70.A            71.B      72.C            73.B            74.A            75.C

76.B            77.C            78.B            79.A            80.C            81.A

 

 

 

 

 

下载地址:
收藏 推荐 【 字体:
本文评论   查看全部评论 (0)
表情: 表情 姓名: 字数
点评:
       
评论声明
  • 尊重网上道德,遵守中华人民共和国的各项有关法律法规
  • 承担一切因您的行为而直接或间接导致的民事或刑事法律责任
  • 本站管理人员有权保留或删除其管辖留言中的任意内容
  • 本站有权在网站内转载或引用您的评论
  • 参与本评论即表明您已经阅读并接受上述条款
内容查询